Myydyimmat tietokirjat

Eri alojen tietokirjoja on julkaistu ja julkaistaan jatkuvasti paljon uusia. Viime aikojen ruoka- ja kokkausbuumi on saanut aikaan varsinaisen keittokirjojen vyöryn, samoin erilaisista dieeteistä on julkaistu lukuisia kirjoja, joista monet myös myyvät hyvin. Suomalainen kirjakauppa julkaisee verkkokauppansa sivuilla Top 10 listoja eri kategorioiden eniten myydyistä kirjoita.

Myydyimmät tietokirjat löydät näistä verkkokaupoista:

Yhteensä: 4 kirjakauppaa
Valitse maksutapa
X
Lasku
Luottokortit
Osamaksu
Paypal
Postiennakko
Verkkopankit
Valitse toimitustapa
X
Kotiinkuljetus
MyPack
Nouto
Pakettiautomaatti
Posti
Arvostelun mukaan
X
Poista kaikki suodattimet

Näistä kymmenen kärjessä -listoista on mielenkiintoista seurata, minkälaisia kirjoja Suomessa kulloinkin ostetaan eniten. Top 10 tietokirjojen listalla ovat keittokirjat ja muut ravitsemukseen tai dieetteihin liittyvät kirjat hyvin edustettuina. Listalla taitaa näkyä tämä nykyinen ruokainnostus: ensin tehdään hyvää ruokaa ja sitten käydään dieetille laihduttamaan pois hyvällä ruualla hankittuja kiloja. Tosin useimmille ne kilot taitavat kertyä liikkumattomuuden ja vähemmän hyvän ruuan johdosta ennemmin kuin hyvin valmistetun kotiruuan tuloksena.

Top 10 tietokirjat

Top 10 tietokirjatTop 10 tietokirjoista löytyy myös muistelmateoksia ja henkilöhistoriaa, esimerkiksi rakastetusta taiteilijasta Tove Janssonista, jonka syntymästä tulee vuonna 2014 kuluneeksi sata vuotta. Ehkä parhaiten Muumien luojana tunnettu Tove Jansson oli monipuolinen taiteilija ja oman tiensä kulkija. Muumit syntyivät toisen maailmansodan aikaan, jolloin kirjailija haki vastapainoa julmalle sota-ajalle mielikuvituksensa lempeämmästä Muumimaailmasta. Elämänkerrat ja muistelmateokset löytyvät usein Top 10 tietokirjojen listalta ilmestyttyään. Esimerkiksi Venäjän kuuluisimman suomalaisen, Ville Haapasalon, alkuaikojen seikkailuista Venäjällä kertova Kauko Röyhkän kirjoittama teos on löytänyt tiensä jo monen suomalaisen kirjahyllyyn. Eri dieettejä esittelevät kirjat kuuluvat myös suomalaisten rakastamiin kirjoihin, joita ostetaan innolla aina uuden ”ihmedieetin” tullessa markkinoille. Top 10 tietokirjojen listaa seuraamalla pysyy hyvin ajan hermolla myös uusimpien dieettien suhteen. Lista tietenkin muuttuu vuodenajan ja julkaistujen kirjojen myötä. Syystä tai toisesta yleiseksi puheenaiheeksi nousevat aiheet tai henkilöt näkyvät yleensä hyvin nopeasti myös kirjamyynnin kehityksessä. Vaikka tietokoneajassa elämmekin, ei ole vielä löytynyt perinteisen paperisen kirjan voittanutta. Kirjan voi ottaa iltalukemiseksi sänkyyn; tietokone on vähän hankalampi siihen tarkoitukseen. Toki e-kirjat sopivat hyvin myös iltalukemiseksi: lukulaite, tabletti tai kännykkä on kevyt ja näppärä laite lukemiseenkin.

Top 10 tietokirjoista voi löytyä yhtälailla historiaa, kotiin ja sisustukseen liittyviä kirjoja, luontokirjoja tai matkailuun liittyviä teoksia julkaisuista ja ihmisten ostoinnostuksesta riippuen. Paljon puhutut keittokirjat, kuten esimerkiksi viime aikojen suuret suosikit, kuuluisan avokadopastan kehittäjien Gullichsenien Safkaa, parempaa arkiruokaa, ja uutuus Safkaa maanantaista sunnuntaihin, ovat useimmiten varmoja Top 10 tietokirjojen listan kärkipään nimiä. Lehdistöstä, televisiosta tai muuta kautta saatu julkisuus on varma tae siitä, että kirjat käyvät kaupaksi olipa ala sitten lähes mikä tahansa. Tietokirjojen arvoa ei voi väheksyä, vaikka nykyään moni etsiikin paljon tietoa netistä. Kirjoissa tieto on yleensä tarkistettua ja sen todenperäisyyteen voi luottaa. Kirjasta on myös helppo tarkistaa joku tietty, mieltä askarruttamaan jäänyt asia, sitä varten ei tarvitse avata tietokonetta ja olla nettiliittymää käytössä. Molemmilla tavoilla on hyvät ja huonot puolensa: käyttämällä sekä nettiä että paperikirjoja yhdessä saa käyttöönsä molempien tiedonhankkimistapojen edut. Ja varsinkin kirjojen ostamiseen nettikirjakaupat ovat erinomainen vaihtoehto. Esimerkiksi Suomalaisen kirjakaupan verkkokaupasta on mahdollista tilata noiden Top 10 kirjojen lisäksi kaikkia Suomessa myynnissä olevia kirjoja. Se tarkoittaa noin 100 tuhannen suomenkielisen kirjan valikoimaa, jonka lisäksi saatavilla on noin 10 miljoonaa ulkomaista teosta. Kohtalaisen kattava valikoima on siis tarjolla. Tutustu nettikaupan valtavaan valikoimaan ja löydä omat Top 10 tietokirjasuosikkisi.

TOP 10 tietokirjat tiiviisti

  • Suomalaisen kirjakaupan verkkokauppa julkaisee sivuillaan Top 10 tietokirjat -listaa eniten myydyistä tietokirjoista
  • listasta on mielenkiintoista katsoa mitä kirjoja suomalaiset ostavat kulloinkin eniten


Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Suomen pääkaupunki?