Finlandia-palkinnosta taistelee kuusi romaania

Finlandia-palkinnosta taistelee kuusi romaania

20.11.2014

Viime viikolla julkaistiin Finlandia-ehdokkaat. Kuuden romaanin joukossa on kaksi esikoisteosta eikä yhtään suomenruotsalaista teosta.

Tänä vuonna Finlandia-ehdokkuudesta kisaili alun perin 114 teosta, joiden joukosta Finlandia-raati on valinnut kuusi teosta kisaamaan palkinnosta.

Ehdokkaina ovat Heidi Jaatisen Kaksi viatonta päivää (Gummerus), Olli Jalosen Miehiä ja ihmisiä (Otava), Tommi Kinnusen Neljäntienristeys (WSOY), Anni Kytömäen Kultarinta (Gummerus), Sirpa Kähkösen Graniittimies (Otava) ja Jussi Valtosen He eivät tiedä mitä tekevät (Tammi).

Tommi Kinnusen ja Anni Kytömäen romaanit ovat esikoisteoksia. Olli Jalonen taas voitti Finlandia-palkinnon jo vuonna 1990 romaanilla Isäksi ja tyttäreksi.

Kaikissa Finlandia-palkinnosta kisailevissa kirjoissa aihepiiri oli laaja, mutta tietyt aiheet nousivat ylitse muiden. 1900-luvun Suomen historiaa käsiteltiin tiuhaan, ihmisen ja luonnon suhdetta, isyyttä ja sukupolvien ketjuja pohdittiin useissa romaaneissa. Aivan ykkösaihe romaaneissa kuitenkin oli lapsen heitteillejättö ja kaltoinkohtelu sukupolvesta toiseen.

Finlandia-palkinnosta päättä professori Anne Brunila 27. päivänä marraskuuta.


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Paljonko on yhteensä 1 + 2 + 3? (vastaus numerona)


Siirry alkuun