Digiaika on auttanut anktikvariaatteja tekemään comebackin

Digiaika on auttanut anktikvariaatteja tekemään comebackin

20.01.2015

Käytettyjen kirjojen kaupat eivät suinkaan kuolleet digiaikaan, päinvastoin: niillä alkoi aivan uusi elämä! 

Antikvariaatit voivat paremmin kuin aikoihin, kiitos internetin. Tai ne antikvariaatit, jotka ovat tajunneet ajoissa digitoida tarjontansa ja alkaa tarjota sitä ostajille. Netissä on useampia antikvariaattien yhteisesti perustamia nettikauppoja, kuten antikvaari.fi, antikka.net ja antikvariaatti.net. Esimerkiksi antikvaarissa on 80 antikvariaattia ympäri Suomen ja antikvariaatti.netissä 30. Valikoimaa siis, myös samasta kirjasta.

Nettimyynnin kautta käytetyt kirjat kulkevat nopeasti eri puolille Suomea, ja toiselle puolelle maailmaa. Kun kyse on kirjoista, postikulut ovat varsin pienet, sillä useimmiten kirja mahtuu postiluukusta ja kulkee tavallisen postin mukana.

Hyvin menee kuitenkin myös kivijalkadivareilla, ainakin pääkaupungissa. Helsingin Sanomien viimeisimmässä Nyt-liitteessä haastateltiin Elmeri Vehkalaa, joka on vastikään perustanut kolme eri divaria eri puolille Helsinkiä.

- Helsingissä antiikin klassikot ja globalisaatiosta kertova kirjallisuus liikkuvat aina. Sotahistoria, eräkirjoja ja Lappi-aiheisia teoksia myyn netin kautta maakuntiin, Vehkala kertoo.

Vehkala uskoo käytetyn kirjan ja ylipäätään kirjan tulevaisuuteen. Nimittäin kirppareilta löytyy mitä löytyy, kirjakaupoista saa uusia kirjoja, mutta mistä muualta saat tiettyä klassikkoa kuin divarista? Entä kirja sitten?

- Mieti kuinka monta kertaa äänite on vaihtanut formaattia ja kuinka monta kertaa kirja. Kirjan käyttöliittymä on ylivertainen!


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Suomen pääkaupunki?


Siirry alkuun