Kirjamessuilla teemana venäläinen kirjallisuus

Kirjamessuilla teemana venäläinen kirjallisuus

22.10.2015

Helsingin jokavuotiset kirjamessut alkavat tänään. Tänä vuonna messujen teemana on venäläinen kirjallisuus ja kulttuuri, ja messuilla esiintyjiä on enemmän kuin koskaan.

Kirjojen ja lukemisen ystäville Helsingin jokavuotiset kirjamessut ovat lähes vuoden odotetuin tapahtuma. Lokakuun lopussa pidettävät messut kokoavat yhteen paitsi lukemista rakastavat ihmiset myös alan toimijat, kirjakaupat, kirjakerhot, kirjailijat, kriitikot, toimittajat ja muut vaikuttajat. Tavalliselle tallaajalle, tai lukijalle, messut ovat varsin kohottava tapahtuma myös siksi, että siellä kävelee jatkuvasti vastaan tuttuja kirjailijoita ja julkkiksia. Parhaassa tapauksessa heitä voi päästä henkilökohtaisesti jututtamaan.

Tänä vuonna kirjamessujen teema on venäläinen kirjallisuus ja kulttuuri, joten itäistä eksotiikkaa on odotettavissa monella tapaa. Kiinnostus neuvostoaikaan ja venäläiseen vaikutukseen Euroopassa nyt lienee kova, sillä kirjallisuuden Nobelpalkintokin myönnettiin vastikään neuvostoaikaa ja sen jälkimaininkeja kuvaavalle valkovenäläiselle naiskirjailijalle Svetlana Aleksijevitshille.

Kirjamessuilla on esillä valtavasti kirjoja ja mielettömiä tarjouksia sekä uusista että vanhoista kirjoista. Kirjamessut ovat myös todella tapahtumarikas tapahtuma: kirjamessujen viidellätoista lavalla nähdään yli 1100 esiintyjää, kirjailijoita, tiedemiehiä, taiteilijoita ja vaikuttajia. Messuilla toimivat lukupiirit, joissa kirjailijat puhuvat itse, sekä keskenään että lukijoiden kanssa kirjoistaan ja toisten kirjoista.

Kirjamessujen ohjelmassa on huomioitu myös lapset, sekä pienet että isot. Isommille lapsille on sarjakuva- ja lukupiirejä ja pienemmille lapsille satujen luentaa, leikkipaikkoja ja muita tapahtumia. Messuille voi siis saapua myös yhdessä lasten kanssa.


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Kumpi tummempi: musta vai valkoinen?


Siirry alkuun