Suomalainen dekkarikirjailija niittää mainetta ulkomailla

Suomalainen dekkarikirjailija niittää mainetta ulkomailla

19.05.2016

Suomessa dekkaristeja ei arvosteta kovin korkealle, siksi monelta on saattanu jäädä huomaamatta suomalainen huippudekkaristi, jonka seuraavaa tuotantoa odotetaan innolla! Tämä huippudekkaristi onkin vasta kirjailijantiensä alussa.

Kovin moni suomalainen kirjailija ei ole saanut kaksi kirjaa julkaistuaa myytyä kirjasarjansa oikeuksia yhdeksään maahan! Dekkarikirjailija Kati Hiekkapelto on sen tehnyt, sillä hän niittää paraikaa mainetta ainakin Ruotsissa ja Englannissa. Hailuodossa asuva kirjailija kiertää paraikaa Britanniassa kirjallisuusfestivaaleja, kirjakauppoja ja haastatteluja. Kesäkuussa Hiekkapelto matkustaa Kaliforniaan Bay Area Book -festareille.

Hiekkapelto on julkaissut dekkarisarjastaan kaksi kirjaa, mutta silti hänen kirjojaan ylistetään ulkomailla. Sarjan toista romaania, Suojattomat, kehutaan Yhdysvalloissa vaikka sitä ei ole vielä julkaistu englanniksi. Hiekkapellon tyyli yhdistää rikoksen ja poliisityön kuvaus ystävyyden ja toivon teemoihin kehutaan varsin valloittavaksi ja mukaansatempaavaksi.

Hiekkapellon toinen romaani on Suomessa ehdolla Suomen Lasiavain -palkinnon saajaksi. Se kilpailee myös Pohjoismaiden parhaan dekkarin palkinnosta.

Suojattomat -romaanissa maahanmuuttajataustainen poliisi on päähenkilö, joka kamppailee rikosten selvittämisen ohella oman identiteettinsä löytämisestä.


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Kumpi tummempi: musta vai valkoinen?


Siirry alkuun