Syksyn kotimainen kirjasato on pitkälti naisten juhlaa

Syksyn kotimainen kirjasato on pitkälti naisten juhlaa

09.09.2016

Syksyn kotimaisissa kaunokirjauutuuksissa naiskirjailijoiden teosten osuus on selvästi enemmistönä. Syksyn kirjoissa käsitellään edelleen sotaa, surua, yksinäisyyttä, ystävyyttä, perheitä, sukuja... Kirjoissa on niin historiaa kuin nykyaikaakin, ihmissuhteita ja urahaaveita.

Syksyn kotimaiset kirjauutuudet ovat täynnä toinen toistaan kiinnostavampia aiheita. Suomalaiseen tapaan monikaan niistä ei ole aiheeltaan kevyt, vaan kantavina teemoina ovat raskaat ja rankat asiat. Erityisesti naiskirjailijat ovat tänä syksynä hyvin edustettuina.

Kiinnostavia uutuuksia on muun muassa Laila Hirvisaaren Hiljaisuus, joka ilmestyy kirjakauppoihin syyskuun lopussa. Hiljaisuus-romaani kertoo puhumattomasta tytöstä, joka sodan jälkeen käsittelee sotaan liittyviä traumoja. Uudet romaanit on ilmestynyt myös rakastetuilta historiallisia romaaneja kirjoittavilta Enni Mustoselta ja Pirjo Tuomiselta. Sirpa Kähkönen taas on paneutunut muutamaan kuohuvaan viikkoon Euroopan hulluna vuotena 1968 ja sotasalaisuuksien avaamiseen.

Nuorista kirjailijoista Riikka Pulkkinen palaa väkevällä romaanillaan berliiniläisestä näyttelijä Aureliasta ja tämän suruun sairastuneesta isästä sekä ongelmista äitinsä kanssa, romaanissaan Paras mahdollinen maailma. Anja Snellmann taas avaa romaanissaan Lähestyminen erilaisia prosesseja, kirjan kirjoittamista, elämän etenemistä, surusta, erosta, kuolemasta, arvojen muuttumisesta. Snellmannin teos ilmestyy 6. lokakuuta.

Kotimaiset mieskirjailijat ovat tämän syksyn romaanilistoilla vähemmistössä, mutta toki pari tunnetuinta ja rakastetuinta kirjailijaa julkaisee uuden teoksen. Jari Tervon Matriarkka-teos on erittäin voimallinen, tervomainen, persoonallinen ja tempaava teos liikkeestä, vaelluksesta, muutoksesta. Matriarkka kertoo inkeriläissuvun tarinaa, kuinka nämä joutuivat Siperiaan, sieltä Suomeen ja taas Neuvosto-Venäjälle. Matriarkka on väkevä romaani liikkeestä, pakolaisuudesta ja nyky-Venäjästä.

Miika Nousiainen taas palaa syvällisellä, elämän olennaisten kysymysten äärellä pyörivällä romaanillaa Juurihoito. Nousiainen tyylilleen uskollisena syventyy kirjassaan todella syviin teemoihin, kuten juuriin, elämäntarkoitukseen, suruun, veljeyteen. Romaanissa matkustetaan Australiaan saakka saamaan kipuun lievitystä ja vastauksia elämään.

Katso syksyn kotimaiset kaunokirjauutuudet: https://www.booky.fi/tuoteryhma/syksyn_kaunokirjallisuusuutuudet_/1268306

Kuva: Riikka Pulkkinen/ riikkapulkkinen.com


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Kirjoita numeroina kaksisataa neljäkymmentä kolme?


Siirry alkuun