Palkittu Vuoden dekkari kertoo levottomasta syksystä vuonna 1917

Palkittu Vuoden dekkari kertoo levottomasta syksystä vuonna 1917

28.02.2018

Sisällissotateema on tänä vuonna luonnollisesti paljon tapetilla kirjallisuudessa. Mutta Suomen tunnetuimman dekkaripalkinnon saanut kirja sijoittuukin levottomiin aikoihin juuri ennen sisällissotaa, vaikuttivat valintaan kuitenkin ihan muut seikat.

 

Suomen dekkariseura on palkinnut Vuoden johtolanka-palkinnolla Timo Saarron romaanin Kuoleman kuukausi. Dekkari antaa vaikuttavan ja elävän kuvan vuoden 1917 Helsingistä ja siten omalta osaltaan käsittelee suomalaisille vaikeaa aikaa.

 

Teosta pidettiin taitavasti rakennettuna historiallisena dekkarina, jonka perusteella Saarto ansaitsee paikkansa yhtenä Suomen ansiokkaimmista historiallisten dekkarien kirjoittajista. Kuoleman kuukausi on Saarron kolmas Helsingin historiaan sijoittunut romaani.

 

Samalla valittiin myös vuoden esikoisdekkari. Tittelin ansaitsi Image-lehden entisen päätoimittaja Heikki Valkaman Pallokala, joka sijoittuu yllättäen Japaniin. Romaani kääntää muutenkin dekkaritraditioita uusiksi, sillä esimerkiksi päähenkilö on erittäin poikkeavasti huippukokki. Tätä myötä lukija pääsee käsiksi melkoisten makujen ja tuoksujen maailmaan samalla kun ratkotaan rikoksia.

 

Molempia teoksia myydään lähes kaikissa nettikirjakaupoissa, katso kirjakaupat täältä.


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Kumpi tummempi: musta vai valkoinen?


Siirry alkuun