Storytel vai Bookbeat - katso vertailu

Storytel vai Bookbeat - katso vertailu

13.06.2018

Storytel ja Bookbeat ovat uuden sukupolven kirjasovelluksia, joiden kautta voi kuunnella tai lukea rajattomasti kirjoja kuukausimaksulla. Sovellusten toimintatapa on kuin musiikkipuolelta tutun Spotifyn. Storytel ja Bookbeat ovat molemmat toimineet Suomen markkinoilla muutaman vuoden. Kuinka vertailla niitä ja mitä eroa niillä on? Kumpi kannattaisi valita, Storytel vai Bookbeat?

 

Käytännössä Storytel ja Bookbeat ovat käyttökokemukseltaan lähes identtisiä, ainoastaan joitakin pieniä eroja palveluista löytyy. Valikoimassa voi löytyä eroja, mutta sen tietää vasta sovellusta käyttäessä, sillä tuhansien kirjojen joukosta jokainen voi löytää itselleen sopivat teokset ihan kummasta sovelluksesta tahansa. Molemmat palvelut on kehitetty Ruotsissa, Bookbeat kuuluu Bonnier konserniin.

 

 

 

 

 

 

 

 

Storytel ja Bookbeat hinta

Hinnassa Storytel ja Bookbeat eivät eroa oikeastaan ollenkaan: molemmissa kuukausimaksu on noin 17 euroa. Lisäksi molemmat tarjoavat uusille käyttäjilleen ilmaisen kahden viikon kokeilujakson, joka jakson päätyttyä muuttuu automaattisesti ja ilman eri ilmoitusta jatkuvaksi maksulliseksi tilaukseksi ellet päätä peruuttaa tilausta ennen sitä.

Äänikirjat suoraan netistä tai offline

Molemmissa sovelluksissa on mahdollista kuunnella äänikirjoja ja lukea e-kirjoja suoraan netistä sovelluksesta. Toinen vaihtoehto on ladata kirjoja omalle laitteelle mp3-muodossa, jolloin kirjojen lukeminen ja kuunteleminen onnistuu myös offline tilassa. Tämä ulottuvuus palvelussa on loistava esimerkiksi ulkomailla tai kotimaassa Lapissa reissatessa sekä iltaisin, mikäli haluaa lukea tai kuunnella kirjaa, mutta ei halua enää pitää nettiä päällä.

E-kirjojen valikoima

Äänikirjojen ja e-kirjojen valikoima näyttää äkkiseltään selailtuna suurin piirtein samanlaisilta. Eroja varmasti on, mutta kun molemmissa on tuhansia kirjoja, on mahdoton sanoa, millaiset kirjat painottuvat kummassakin. Molemmissa näyttäisi pikaselauksella olevan paljon dekkareita, jännityskirjallisuutta, käännöksinä ulkomaisia bestsellereitä, kevyttä viihdekirjallisuutta, kotimaista kauno- sekä tietokirjallisuutta suurilta kustantajilta, kirjoja, joita on mainostettu paljon. Joitakin vanhoja klassikoita löytyi, mutta valikoidusti molemmista. Esimerkiksi Mika Waltarin huikea laajasta tuotannosta löytyi vain muutama kirja. Molemmissa on myös lasten- ja nuortenkirjoja. Keittokirjat ja runot loistavat poissaolollaan molemmissa.

E-kirjojen lukeminen lukulaitteella

Suurin ero palveluissa lienee löytyy e-kirjojen lukemisessa, tai tulee löytymään pian. Storyteliltä on nimittäin piakkoin tulossa oma lukulaite, jolla on helppo lukea e-kirjoja silmiä rasittamatta. Lukulaite on perinteinen kirjan kokoinen läpyskä, jossa ei ole taustavaloa, joten sitä voi lukea vaikka ulkona auringonpaisteessa. Laitteelle voi ladata kirjoja ja sen akku kestää useita viikkoja.

Bookbeatin e-kirjoja täytyy jatkossakin lukea tavallisilta älylaitteilta. Äänikirjoja ei Storytelin lukulaitteelta voi kuunnella, eli ne kuunnellaan jatkossakin älypuhelimelta tai tabletilta.

Storytel ja Bookbeat peruutus

Storytelin ja Bookbeatin tilaukset voi molemmat lopettaa milloin tahansa, sillä tilaus on jatkuva eikä se sido mihinkään tiettyihin tilausjaksoihin. Ei, vaikka olisi käyttänyt ilmaisen kokeilujakson. Kokeilujakson käyttäminenkään ei sido mihinkään tilaajaa. Molempien sovellusten käytön voi lopettaa vaikka jo ensimmäisenä päivänä tilauksen tekemisestä.

Storytel ja Bookbeat kokemuksia

Storytel ja Bookbeat ovat molemmat tänä vuonna huimasti yleistyneet ja tavoittaneet aivan uusia lukijoita ja kuuntelijoita. Silti kokemuksia on kertynyt nettiin suhteellisen vähän. Millainen käyttökokemus molemmissa sovelluksissa on? Löytyikö kiinnostavia kirjoja? Oliko viihdyttäviä lukijoita äänikirjoissa? Millaisia kirjoja kaipaat palveluihin? Kerro meille kokemuksesi!

 


Takaisin

Arvostelut, kommentit ja kokemukset

Heli
Irtisanoin juuri sopimuksen BookBeatin kanssa. Tämä johtui siitä, että kun kuuntelin äänikirja ja jos puhelimeen tuli samaan aikaan puhelu, alkoi äänikirja ääni pätkimään heti puhelun jälkeen, kun jatkoin äänikirja kuuntelua. Jotta ääni korjaantui, tuli minun sammuttaa puhelin aina puhelun jälkeen, käynnistää laite uudestaan ja aloittaa kuuntelu uudestaan. Tätä tapahtui niin vanhassa Samsung J7 -puhelimessa, kuin Samsung Galaxy A50 -puhelimessa. Otin yhteyttä useasti BookBeatiin, mutta heidän korjausehdotukset eivät toimineet. Poistin esim. koko sovelluksen ja latasin sen uudestaan puhelimeen. Lisäksi liityin beta-version käyttäjäksi, poistin lataamani kirjat, sammutin puhelimen, käynnistin sen uudestaan ja latasin kirjat uudestaan. Mikään ei auttanut. En usko, että langattomissa kuulokkeissakaan on vikaa. Spotify toimii ihan hyvin vastaavissa tilanteissa. Seuraavaksi teen sopimuksen Storytellin kanssa.
Paula
Strorytel toimii hyvin IPadissa, ei siis tarvitse ”omaa läpyskää”. Tulee luettua tai kuunneltua monipuolisemmin kuin pelkkiä kirjoja. Ruanlaittoonkin oiva kaveri!
Anssi
Storytelin mainoksiin kannattaa suhtautua varoen. Vaikka Storytel mainostaa netissä näkyvästi 30 päivän ilmaista kokeiluaikaa, tehtyäni tilauksen minua laskutettiin jo 14 vrk:n jälkeen. Storytelin mainoksiin ei siis voi luottaa.
Vierailija
Äänikirjat ovat loistavaa seuraa kävelylenkeille. Niihin jää suorastaan koukkuun ja ne innostavat lähtemään kävelylle, vaikka ei ollut edes tarkoitus.
Kari Lahti
Bookbeat on parempi lukiessa. Storytel tosiaan tarviikin oman "läpyskänsä" lukemiseen... Äänikirjoista ei ole kokemusta. Kyllä ihmisen pitää löytää aikaa lukea ja rauhoittua. Eikä koko ajan napit korvilla olla.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Suomen pääkaupunki?


Siirry alkuun